Stegna Kozas

H

ιστορία ξεκινά το 1932 όταν ο γέρο Κόζας όντας ο μόνος μόνιμος κάτοικος της παραλίας ξεκίνησε από τη μικρή καλύβα του εντελώς ερασιτεχνικά να καλλιεργεί οπωροκηπευτικά όπου στη συνέχεια μεταπουλούσε στο κοντινό χωριό Αρχάγγελος. Η παραλία, στέκι ψαράδων και ντόπιων αλιείων αποτελούσε καταφύγιο στους δύσκολους καιρούς και τόπο πώλησης των ψαριών τους.

Από αυτή τη μικρή καλύβα ξεκίνησε η συνταγή σαλάτα και ψάρι τηγανιτό ή ψητό που στην αρχή γεύονταν οι ψαράδες για το μεζέ τους μέχρι τους λίγους επισκέπτες που τους φίλευαν με τα εδέσματα τους. Από τότε κύλισε ο χρόνος, η παραλία λεγόμενη τότε "από του Κόζα" μετονομάστηκε σε παραλία των Στεγνών λόγο της ξηρότητας και της ερημιάς του μέρους. Από τους λίγους τότε επισκέπτες ο τόπος έγινε ο απόλυτος προορισμός ψαροφαγίας στους ντόπιους μύστες και τους πρώτους ξένους (τουρίστες) που άρχισαν να κάνουν σιγά σιγά την εμφάνισή τους!

Μέχρι που φτάσαμε στο σήμερα, 80 χρόνια μετά, η μικρή καλύβα να έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο εστιατόριο θαλασσινών με υποδομές haacp iso και σήμα ποιότητας ελληνικής κουζίνας, πιστό στις παραδώσεις και στις αξίες που το ανέδειξαν. Πλέον στη τρίτη γενιά αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για φρέσκο ψάρι μυώντας τους επισκέπτες του στο κόσμο της αυθεντικής θαλασσινής απόλαυσης.


Φωτογραφίες

Stegna Kozas

Stegna Kozas

Stegna Kozas

Stegna Kozas

Stegna Kozas

Stegna Kozas

 
GreekEnglish (United Kingdom)